شما الان اینجا هستید: خانه / مجله/ افزایش کیفیت شیر مادر با طب سنتی
h 95
i 0
S 0

افزایش کیفیت شیر مادر با طب سنتی


افزایش کیفیت شیر مادر با طب سنتی

کارشناس مامایی خانم احسانی / 09 دی 1396 ساعت 16:00

مادر > بعد از بارداری > طب سنتی

متخصصین می گویند، بیشترین انتقال مواد مغذی به کودک از طریق شیر مادر صورت می گیرد، بنابراین سلامت کمی و کیفی شیر مادر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در تحقیقات آمده است، ضریب هوشی نوزادان تغذیه شده با شیر مادر در مقایسه با افرادی که از شیر مادر تغذیه نشده اند بسیار بیشتر است. با توجه به نکات گفته شده، توصیه های زیر به شما کمک می کند تا کیفیت و کمیت شیر خود را بهبود بخشید.

  • سنجد

سنجد بخورید. سنجد مقوی و مؤثر در رشد و تقویت استخوان بوده، پیشگیری کننده و درمان کننده ی پوکی استخوان است، انفیه پودر سنجد خونریزی بینی را متوقف کرده و در افزایش شیر مادر نیز مفید می باشد.

  • انیسون

از اَنیسون (شیر افزا) استفاده کنید. انیسون دارویی است که پزشکان طب اسلامی برای افزایش شیر مادر تجویز می کنند. برای استفاده می توانید هر شب به اندازه ی دو فندق میل کنید. این دارو شامل تخم رازیانه، زیره، انیسون و تخم ترب است.

  • رازیانه

استفاده از تخم رازیانه افزایش دهنده ی شیر است. هم چنین استفاده از چای رازیانه نیز افزایش دهنده ی شیر می باشد. نحوه ی مصرف آن به این صورت است که، یک استکان آب جوش را که محتوی یک قاشق چایخوری رازیانه است در صبح و عصر و یا عصر و شب استفاده گردد.

  • سبزی ریحان

از سبزي ريحان به همراه ناهار و شام استفاده کنید. به اندازه ی یک مشت همراه با ناهار و شام مصرف گردد. در صورت نبود آن، می توانید پودر برگ آن را داخل استکان ريخته و بگذارید 10 دقيقه دم بکشد و بعد با عسل آويشن مخلوط کرده و مصرف نمایید. سبزی های دیگری همچون کاسنی و کرفس نیز همین خاصیت را دارا می باشند.

  • تربچه

مصرف تربچه نیز زیادکننده ی شیر است. مصرف تربچه به خصوص برگ آن مدر بوده و افزایش دهنده ی شیر است.

  • خرما

مصرف خرمای تازه دارای خواصی هم چون کاهش دهنده خون نفاس، درمان فقر آهن و افزایش دهنده ی شیر مادر است.

  • عدس

خوردن عدس نیز می تواند افزایش دهنده شیر باشد. البته به شرطی که مادر، نفخ شکم و یا بیماری بواسیر یا یبوست نداشته باشد.

  • کاهو

مصرف کاهو به صورت آب پز و یا بخار پز به منظور جلوگیری از نفخ مادر، خصوصاً در دو هفته ی اول بعد از زایمان، شیر را زیاد می کند. کاهو را بدون سس استفاده نمایید.

  • بادام

مصرف مغز خام بادام شیرین به میزان چهارده عدد روزانه، در ازدیاد شیر مفید است. این کارعلاوه بر افزایش میزان شیر، پروتئین آن را نیز زیاد می کند.

  • انار

خوردن انار شیرین هر روز عصرانه برای شیر دادن مفید بوده و سبب افزایش آن می شود. در صورت نداشتن یبوست، بهتر است دانه های انار جویده شده و سپس خورده شود. بهتر است پرده ی نازک روی دانه ها نیز مصرف گردد.

  • انگور

برای افزایش شیر از رژیم انگور استفاده کنید. یعنی هفته ی اول صبح ها یک خوشه انگور یا یک لیوان آب انگور، هفته ی دوم صبح و شب و هفته ی سوم، صبح، ظهر و شب انگور مصرف کنید و بعد به تدریج مصرف آن را کاهش دهید. جالب است بدانید رژیم انگور، شادابی، جوانی و طراوت را به پوست برمی گرداند. شیر مادر را زیاد کرده و در درمان کم خونی مؤثر است.

  • سوپ رقیق

مصرف سوپ رقیق یا آب گوشت مخلوط با روغن زیتون و آب غوره در ازدیاد شیر مفید است. هم چنین مصرف یک لیوان شیر عسل در زمان صبح، یک لیوان شیر خرما در ظهر و یک لیوان شیر ساده در شب در ازدیاد شیر مفید است.

  • سیاه دانه

مصرف زیره ی سبز به اندازه یک قاشق مرباخوری، سیاه دانه، گلپر به اندازه یک سوم قاشق چایخوری به همراه غذا موجب ازدیاد شیر می شود.

  • زنجبیل به همراه عسل

استفاده از زنجبیل پرورده شده با عسل به میزان یک قاشق مرباخوری در روز در رفع مشکلاتی هم چون ضعف عمومی، کاهش حافظه مادر، کاهش میزان ترشح شیر مادر بسیار مؤثر است.

مادر > بعد از بارداری > طب سنتی
1396/10/09
کارشناس مامایی خانم احسانی
دانشنامه مادری
S s s s s s 0
o j k q

اگر مایل هستید، می توانید مطلب فوق را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

اگر نظری یا سؤالی در مورد مطلب فوق دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. ما نکات شما را با دقت می خوانیم.

نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
متن نظر
کد امنیتی